POMOZCIE ! : Mam pytanko: Czy jezeli na specjalizację w licencjacie wybieram na przyklad bankowosc to czy mogę na magisterke wziac cos innego np. rachunkowosc ? =D
Hmm, domyślam się, chodzi o jeden kierunek, tylko różne specjalizacje? Wydaje mi się, że nie powinno z tym być problemu -ale: najpewniej, najbezpieczniej i najszybciej będzie zadzwonić do dziekanatu i o to zapytać, bo może być i tak, że różne uczelnie będą miały różne swoje przepisy dotyczące takiej sprawy...
Spokojnie, z tego co się dowiedziałam, to będzie można tak zrobić. Sama po licencjacie będę prawdopodobnie zmieniać specjalizację.
Dzieki za odpowiedzi

a nie wiecie może czy wtedy są jakies dodatkowe egzaminy czy trzeba sie cos samemu douczyc ?
Studia 2 stopnia to tak jakbyś wybierała nowe studia, mozesz wybrac co chcesz jezeli zdasz egzamin wstepny z wybranych na dany kierunek przedmiotow.
Dzięki Sadixx !

a więc właśnie tym osobom z innej specjalności moze byc trudniej zdać ten egzamin i potem utrzymac sie na studiach 2-ego stopnia innej specjalności ??
ok, a co jak ktoś dwa razy bierze to samo? to bedzie ten sam materiał (powtarzany) czy cos innego?
Na pewno nie powtarzany - tylko pogłębiany ? ;-)
a tym z innych specjalonosci moze byc trudniej ?
Pogłębiany.. mhm.. czyli jak ktoś wezmie coś w drugiej kolejnosci, to ma gorzej, bo nie wie tego co bylo wczesniej. I na odwrót