Polecamy
Ostatnie tematy
-
(za)dużo chętnych do jedn...
Ostatni post przez: oko1wita
Wczoraj 19:15
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 1093 -
Najlepsze konto bankowe d...
Wczoraj 19:13
» Odpowiedzi: 25
» Wyświetleń: 15946 -
usługi kinowe w Katowicac...
Wczoraj 19:12
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 1271 -
Konsultant - Wdrożeniowie...
Ostatni post przez: Grupa Kotrak
Wczoraj 12:59
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 257 -
Program Ambasadorski ING ...
Ostatni post przez: ING_kariera
Wczoraj 12:41
» Wyświetleń: 250 -
Płatne praktyki w dziale...
Ostatni post przez: Grupa Kotrak
Wczoraj 12:40
» Wyświetleń: 262
Zdaniem naszych użytkowników
Najlepsze konto bankowe dla studentów- mBank eKONTO - 50% osób
-
ING Bank Śląski - 25% osób
Zobacz pełny ranking: Najlepsze konto bankowe dla studenta - opinie
Ranking użytkowników
- Postów/dt>
- 14
- Reputacja:
- 10
- Postów/dt>
- 386
- Reputacja:
- 4
- Postów/dt>
- 322
- Reputacja:
- 4
- Postów/dt>
- 71
- Reputacja:
- 3
- Postów/dt>
- 41
- Reputacja:
- 3
Inne nasze serwisy
Księgarnia - powstała dzięki współpracy z księgarnią Aragon.pl. Użytkownicy naszego serwisu zakupili w naszej księgarni m.in. Przejdź do strony księgarni-
jasmin napisał(a):Just. przy Twoim wyniku moje 121,8 jakoś tak blado wygląda
mhm bardzo blado! xd masz świetny wynik
w zeszłym roku próg wynosił 107 więc wg niego jutro wszystkie powinnyśmy świętować dostanie się
12-07-2011 21:16 Zacytuj | -
just. napisał(a):jasmin napisał(a):Just. przy Twoim wyniku moje 121,8 jakoś tak blado wygląda
mhm bardzo blado! xd masz świetny wynik
w zeszłym roku próg wynosił 107 więc wg niego jutro wszystkie powinnyśmy świętować dostanie się

Mam taka nadzieję
12-07-2011 22:22 Zacytuj | -
ryjok napisał(a):claudia.claudia napisał(a):ja tez wybralam angielski kontynuacja a włoski od podstaw
o ja tez wzielam wloski od podstaw, ewentualnie hiszpanski od podstaw + angielski
co do progu to czytalam ze w zeszlym roku na GT - 107, ciekawe ile w tym roku
ożżż!! odradzam hiszpański, ja chodziłam na hiszpański i prowadząca masakra...zapierdol na maxa.....na prawdę najtrudniejszy przedmiot do zaliczenia to jest!!
Druga lektor jeszcze gorsza;/12-07-2011 22:26 Zacytuj | -
teraz tylko kwiestia czy z tego coś się wynosi, czy to takie czyste kucie bez efektów.. bo będąc na GT jasne, że dobrze jest znać kolejny język, nawet ciężką pracą... ale go serio znać!
Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-07-2011 22:40 przez just..
12-07-2011 22:39 Zacytuj | -
w 3 semestry i tak się go nie nauczy za dużo (tym bardziej, że w 2 i 3 semestrze 1 godz w tyg tylko) a sa 4 ogromne kolokwia + odpowiedz semestralna) Po roku nauki zbyt dużo nie umiem, a cały rok zapierdol i 3/4 osob zlaiczyl oledwo na 3,0 kilka ma tryb poprawkowy we wrzesniu ;D
12-07-2011 22:42 Zacytuj | -
just. napisał(a):ryjok napisał(a):o ja tez wzielam wloski od podstaw, ewentualnie hiszpanski od podstaw + angielski
co do progu to czytalam ze w zeszlym roku na GT - 107, ciekawe ile w tym roku
odnośnie hiszpańskiego słyszałam, że niezłe kucie i ciężkie egzaminy, ale trudno, też wybrałam od podstaw ;d
hahah, to mam nadzieje ze bedzie grupa z wloskiego, a jak nie to bede walczyc z hiszpanskim :|12-07-2011 22:52 Zacytuj | -
no na włoskim totalne luuuzyyy są ;D
12-07-2011 22:53 Zacytuj | -
Luise napisał(a):no na włoskim totalne luuuzyyy są ;D
to mi raczej nie bedzie przeszkadzac
chociaz chcialabym sie nauczyc jakis podstaw, zeby sie choc troche dogadac
12-07-2011 22:57 Zacytuj | -
Hej.
Ja jestem już po 2 semestrze Gospodarki Turystycznej i mam j. hiszpański... Nie zgadzam się z opinią Luise, ponieważ ja lektorkę z hiszpańskiego uważam za jedną z lepszych lektorek na tej uczelni.. W ciągu 2 semestrów nauczyłam się dużo z hiszpańskiego.. lektorka jest bardzo fajna, zawsze jak czegoś nie rozumiesz to bez problemu możesz iśc na konsultacje i wszystko tłumaczy.. ozywiście z materiałem idziemy szybko, ale to jest raczej kwestia tego, ze chce nas nauczyć jak najwięcej, a jesli grupa nie nadąża za materiałem i potrzebuje jeszcze coś raz czy dwa razy powtórzyć to nie ma problemu.. Nie wiem na jaką trafiłaś Luise lektorkę, ale ta którą ja mam jest naprawdę stworzona do tej pracy i potrafi przekazać wiedzę innym.. Z drugą lektorką nie miałam zajęć, ale z tego co słyszałam to też jest wymagająca.
Co do września.. wiadomo, że zdarzają sie osoby co mają tryb poprawkowy z hiszpańskiego.. ale z tego co widziałam, to one albo nie potrafiły podstawowego materiału (bez którego dalej ani rusz) albo po prostu nie chodziły na zajecia.. (ale oczywiście to u mojej lektorki się takie osoby zdarzały.. nie wiem czego musiałyby nie umieć u drugiej, zeby mieć TP ;])
Co do godzin.. w 1 semestrze hiszpańskiego miałam 2x1,5h a w drugim 1x3h.. w trzecim sie szykuje 1x3h.. Wiec dużo można się nauczyć.. przynajmniej A1+A2 będzie przerobione przez te 3 semestry.. chyba że grupa będzie nadążać z materiałem i nie będą wypadać zajęcia to może nawet B1 uda się zacząć.. :-)
Co do włoskiego.. z opini moich koleżanek jest fajny.. Chiński jest też niezły, ale harówka ogromna.. Angielski? Bardzo niski poziom.. na poziomie B1 czułam się jak na A1.. Ale to wszystko zależy od lektora.. :-)13-07-2011 10:20 Zacytuj | -
lararel: dzięki za info odnośnie hiszpana
a jak ogólnie oceniasz kierunek? w sumie podczas tych dwóch semestrów jak tak oglądałam plan to niewiele było z turystyki jeszcze, ale jest tak fajnie jak zapewnia ue w ulotkach i na stronie? ;D
13-07-2011 11:16 Zacytuj |
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc