Polecamy
Ostatnie tematy
-
Studencki wyjazd na narty...
Ostatni post przez: SC_news
Wczoraj 14:10
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 141 -
UWAGA! GIS - Idrisi - kor...
Ostatni post przez: ann.blblbl
Wczoraj 12:17
» Wyświetleń: 144 -
Grupa gc01 i gw01
Ostatni post przez: pina6
07-02-2012 20:57
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 314 -
Weź udział w inter-AKCJAC...
Ostatni post przez: inter-AKCJE
07-02-2012 11:37
» Wyświetleń: 348 -
SCENA ARTYSTYCZNA ROE
Ostatni post przez: ROEKatowice
06-02-2012 11:52
» Wyświetleń: 315 -
Przeniesienie z innej ucz...
Ostatni post przez: beth007
04-02-2012 22:20
» Wyświetleń: 413
Zdaniem naszych użytkowników
Najlepsze konto bankowe dla studentów- mBank eKONTO - 50% osób
-
ING Bank Śląski - 25% osób
- inteligo
Zobacz pełny ranking: Najlepsze konto bankowe dla studenta - opinie
Ranking użytkowników
- Postów/dt>
- 14
- Reputacja:
- 10
- Postów/dt>
- 386
- Reputacja:
- 4
- Postów/dt>
- 322
- Reputacja:
- 4
- Postów/dt>
- 71
- Reputacja:
- 3
- Postów/dt>
- 41
- Reputacja:
- 3
Ostatnio dołączyli
- Postów/dt>
- 0
- Reputacja:
- 0
- Postów/dt>
- 0
- Reputacja:
- 0
- Postów/dt>
- 1
- Reputacja:
- 0
- Postów/dt>
- 0
- Reputacja:
- 0
- Postów/dt>
- 0
- Reputacja:
- 0
Inne nasze serwisy
Sklep - powstał dzięki współpracy z Tradedoubler, firmą zajmującą się marketingiem elektronicznym. Przejdź do strony sklepu-
A ja mam parę pytań do osób uczęszczających już do ów uczelni.
1. Czy uczelnia przedstawia odpowiednio wcześnie pozycje lektur jakie będą przerabiane podczas pierwszego roku? Chodzi mi tutaj o książki tematyczne: podręczniki, przewodniki itp. Jeśli tak to gdzie można dostać taki spis i kiedy można spodziewać się jego najnowszej aktualizacji?
2. Czy jest możliwe zapoznanie się z biblioteką uczelni w czasie trwania wakacji? Chciałabym poznać proces korzystania z urządzeń bibliotecznych (nie wiem....katalogów komputerowych, przeglądarek do mikrofilmów, system oznaczania książek...).
3. Czy są jakieś księgarnie w okolicy, gdzie sprzedają podręczniki akademickie i książki naukowe? Jeśli tak to ile mniej więcej trzeba czekać aby zamówienie zostało zrealizowane?
4. Kiedy mniej więcej dostaje się pełny harmonogram egzaminów na dany semestr?
Jak narazie to wszystko, jak wpadnie mi jeszcze jakieś pytanie do głowy to dam znać
Pozdrawiam
Daję z siebie wszystko i trzymam się własnej definicji sukcesu
15-07-2010 16:50 Zacytuj | -
1.myśmy nie dostali w zeszłym roku każdy profesor mówi sam na zajęciach
2.nie wiem
3.jest jedna na uczelni o innych nie słyszałam wole kupić ksero(wychodzi taniej)
4.na jakieś 2tygodnie przed sesja góra 3... egzaminy miałam prawie co dziennie...15-07-2010 17:04 Zacytuj | -
1. To jest właśnie troszkę dziwne bo nie wiem czy człowiek ma aż tyle czasu żeby nagle w październiku czytać sto tysięcy książek i jakiś dokumentów.
4. Bardzo późno coś...no chyba że mi się tak wydaje. To w sumie zależy od systematyczności. Jak człowiek będzie systematycznie pracował to i w 3 dni sobie wszystko powtórzy.
Skąd takie ksero wytrzasnąć można? Czy lepiej zrobić grupą zrzutę na jedną książkę i skserować ją x razy?
Acha, mam kolejne pytanie: czy podczas pierwszego powiedzmy tygodnia nauki na zajęciach językowych wykładowca robi jakieś "rozeznanie" jaki poziom grupa reprezentuje? Jakiś test kompetencji? Rozmowy z jęz. obcym?
Jak mniej więcej wyglądają normalnie codzienne ćwiczenia z języków?
Prowadzi się jeden monotematyczny dialog? Czy więcej się słucha? Czyta?
15-07-2010 17:25 Zacytuj | -
Atletka a kto Ci każe w październiku czytać sto tysięcy książek?
15-07-2010 17:53 Zacytuj | -
Jak wygląda sprawa z wyborem zajęć WF?
15-07-2010 17:53 Zacytuj | -
Martin no nikt ale jakoś wolałabym zapoznać się z nimi trochę wcześniej.
Niestety mam taki charakter że nienawidzę być nieprzygotowana, walnięta perfekcjonistka ^^. Chodzi tu o to, aby być w porę przygotowanym. Nie mam zamiaru czytać wszystkiego naraz.
No nic, zobaczymy.
15-07-2010 17:56 Zacytuj | -
marta.ewa napisał(a):Jak wygląda sprawa z wyborem zajęć WF?
we wrześniu pojawi się na stronie AE rozpiska wg dni tygodnia i dyscyplin, w bud.C (chyba) też były wywieszone te kartki...potem wybierasz sobie coś co Ci odpowiada i pasuje do Twojego planu zajęć
15-07-2010 18:18 Zacytuj | -
Atletka napisał(a):4. Bardzo późno coś...no chyba że mi się tak wydaje. To w sumie zależy od systematyczności. Jak człowiek będzie systematycznie pracował to i w 3 dni sobie wszystko powtórzy.
na UŚ bywało, ze dowiadywalismy sie na 3 DNI przed egzaminem
15-07-2010 19:02 Zacytuj | -
hmmm co do wf to trzeba się samemu zapisać w zeszłym roku nie można było internetowo kto pierwszy ten lepszy
wystarczy kupić ksera od poprzednich roczników i jeszcze bardziej oszczędzasz
ja tak robię
i nie opłaca się tego wszystkiego czytać czytasz tylko to co Ci potrzebne na ćwiczenia...
na egzamin wystarczy sie uczyć dzień wcześniej bo jak wiadomo student bardzo zajęty jest
wierz mi nawet po imprezie sie da nauczyć na 4;P
a co do języków to u mnie na roku robili tylko test pozwalający wybrać książkę lub dawali po jednym temacie z każdej książki i grupa decydowała jaka chce...
a co do planu z wf-u na necie to u nas wcześniej ten plan ktoś na zdjęciach wrzucił niż pojawiał się w internecie...Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-07-2010 20:08 przez blondysia.
15-07-2010 20:04 Zacytuj | -
czyli wybór zajęć na WFie nie jest jakoś "narzucany"? Chciałam jeszcze zapytać, jak wygląda matma na FiR, czy jest analiza matematyczna? No i w ogóle czy na pierwszym roku jest strasznie ciężko? Na co trzeba uważać, co warto wiedzieć?
pozdrawiam
24-07-2010 16:57 Zacytuj |
Listopad, Grudzień- miesiące obdarowywania grono rodzinne i znajomych. Zobacz nasz sklep z upominkami.
Elektronika
Aparaty fotograficzne
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc