Polecamy

IE6 - "Persona" non grata

Jeżeli trafiłeś na tą stronę, to znaczy, że używasz przeglądarki IE 6 (bądź starszej), której nasze Forum już nie wspiera.

Jeżeli zastanawiasz się dlaczego nie wspieramy Twojej przeglądarki odpowiemy w 3 punktach:

Po więcej szczegółów odsyłamy Cię do strony: ie6.pl

Logowanie

Nie masz konta?

Ostatnie tematy

Zdaniem naszych użytkowników
Najlepsze konto bankowe dla studentów
  1. mBank eKONTO - 50% osób
  2. ING Bank Śląski - 25% osób
  3. inteligo
...i inne.

Zobacz pełny ranking: Najlepsze konto bankowe dla studenta - opinie
Ranking użytkowników

Ostatnio dołączyli

Inne nasze serwisy
Sklep - powstał dzięki współpracy z Tradedoubler, firmą zajmującą się marketingiem elektronicznym. Przejdź do strony sklepu
Odpowiedz  Napisz temat 
Ważne dla wszystkich studentów !!!

maya

Debiutant

**

Grupa: Zarejestrowany

Status: Offline

0  

Sadixx ..właśnie mamy szansę wybrać ..drugiego Piłsudskiego !!!!
    A co do wczesniejszych twoich wypowiedzi to po tym co ci poniżej wymienię dalej sądzisz,że Prezydent jest tylko "ozdobnikiem" i nie ma wpływu na losy kraju:
    Po pierwsze jeżeli by nie miał faktycznie to dlaczego pan Komorowski pełniący obecnie obowiązki Prezydenta już:
    -mianował Prezesa NBP ( najwązniejszej instytucji finansowej kraju-uczylismy się na makro ile od niego zależy no nie?)
    - mianował szefa IPN-u
    -mianował szefa BBN-u
    -mianował dowódców najważniejszych sił zbrojnych kraju
    -rozwiązał KRRiT... itd.
    ...mało przykładów..jest jeszcze więcej ale nie chcę się rozpisywac...i
    bardzo ważne...ZROBIŁ TO JAKO PEŁNIĄCY OBOWIĄZKI PREZYDENTA W CIĄGU 2 M-CY...aż strach pomysleć co zrobiłby jako Prezydent...

A poza tym bardzo ważne prawo veta...zgodzę się że mozna odrzucić większością sejmową ..ale miej na uwadze to ...że samo składanie veta robi tzw. szum medialny wokół danej sprawy i ludzie wiedzą co jest grane a w przypadku np. ustawy o szkolnictwie wyższym P.Komorowski przyklaśnie wszystkim..nawet najbaradziej absurdalnym pomysłom Pani minister Kudryckiej z PO i ..nikt o tym się nie dowie...

Martin Rasiak

Zaawansowany Użytkownik

4  

margy napisał(a):
    looool, no nie wierze !!!
    nawet na tym forum są pisowcy....

.. co zrobisz Sad

Adam

Użytkownik

0  

Cytat:
    Spójrzcie: Mikke miał 2,5% poparcia. Sam powiedział, że jego osoby popierające kandydaturę pomogą mu zrobić nawet zamach stanu xP To jest rtochę niebezpieczne że już tyle ludzi za nim idzie (nie wiem czemu, legalizacja marihuany czy co?)

Niebezpieczne? To jest akurat pocieszające i pozytywne, że część społeczeństwa zaczyna dostrzegać nieco więcej poza papką którą prezentuje się w telewizji. Niebezpieczne jest to, że wciąż ok. 90% popiera tych samych ludzi, którzy od wielu lat korzystając z tych samych sztuczek kradną nam pieniądze ile wlezie Smile A coraz więcej ludzi za nim idzie bo jako jedyny z liczących się polityków mówi nie to co ludzie chcą usłyszeć, tylko prawdę. Nie ma praktycznie żadnej różnicy między PO, PiS, SLD czy PSL. Różnią się w szczegółach. Dość powiedzieć, że niby lewicowe SLD robiło więcej liberalnych reform w gospodarce niż niby liberalne PO Smile

No, ale mimo wszystko dla mnie Komorowski jest minimalnie mniejszym złem od Kaczyńskiego, aczkolwiek chyba i tak odpuszczę sobie drugą turę Smile

Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2010 12:18 przez Adam.

Sadixx

Inżynier Logistyki

2  

Cytat:
    -mianował Prezesa NBP ( najwązniejszej instytucji finansowej kraju-uczylismy się na makro ile od niego zależy no nie?)
    - mianował szefa IPN-u
    -mianował szefa BBN-u
    -mianował dowódców najważniejszych sił zbrojnych kraju
    -rozwiązał KRRiT

Mianuje a nie pełni obowiązków Smile ->tudziez przywolam takie okreslenia jak : kumoterstwo czy nepotyzm. Wybiera osoby które robią wszystko za niego, a on tylko to ocenia wedle własnych upodobań. Prezydent w Polsce nie ma zadnych szczegolnych uprawnien jak np w USA. Wieksza role odgrywa u nas Prezes Rady Ministrów. Prezydent u nas to jak Królowa Elżbieta w Wielkiej Brytanii, pomachać powiedzieć wszystkim, że pomoże i dalej grzać stołek Smile

Co do tego co zrobił Bronisław Komorowski przed dwa miesiące, to było to akurat potrzebne, straciliśmy tyle ważnych osób, że należało zastąpić ich miejsca jak najszybciej co do samych osób które zostały wybrane się nie wypowiadam.

Cytat:
    A poza tym bardzo ważne prawo veta

itd.

Śp Lech Kaczyński nadużywał tego prawa i nie oszukujmy się, często nie dlatego że godziło to w interesy ludzi ( tudzież również jego własne) ale po prostu dlatego, że były to pomysły opozycji.
    Tak samo wyglądała sprawa z wylotami na miedzynarodowe spotkania, przenosili sferę prywatną do życia politycznego co odbijało się na wizerunku całej Polski.

Jeżeli kogoś interesuje polityka Polski to tak czy siak dowie się jaka ustawa zostala wprowadzona, jakie są korzyści jakie nie, wystarczy przejrzeć dziennik ustaw.

Cytat:
    Sadixx ..właśnie mamy szansę wybrać ..drugiego Piłsudskiego !!!!

No bez jaj, że chcesz porównywać Józefa Piłsudskiego do Jarosława Kaczyńskiego. To tak jakby porównać Kapitana Ameryke z Waldkiem Kiepskim.

Wrzucając w to trochę śmiesznego PR:

Kasztanka prezentuje się jednak trochę lepiej Wink

Co takiego zrobił Jarosław Kaczyński?
    Podaj mi jakies przykłady w ktorych Kaczyński wykazal sie patriotyzmem na miare wodza narodu, odznaczył się honorem, odwagą? Nie.
    Wiesz co było najlepsze w Piłsudskim? To, że miał własne zdanie i pomysł na Polske, bez zbędnego kręcenia wyrażał swoją opinie miał w **** czy ktoś mu w tym będzie przeszkadzał czy nie.
    A Kaczyński i Komorowski to ludzie którzy dostosowują się do sytuacji, maja tak opanowane aktorstwo, że aż dziwne że nie dostali angażu w jakimś serialowym tasiemcu o zdradzie kłamstwie i miłości.

Mnie niestety ani do Kaczyńskiego ani Komorowskiego nikt nie przekona, ludzie mogą krzyczeć jacy to oni nie są, ale mam oczy i wiem co widze.

Co do Mikkego, choć jako człowieka całkowicie go nie lubie to doceniam, że mówi wprost jak jest, może ma ekstrawaganckie pomysły...ale to przynajmniej coś konkretnego a nie jakies pierd*** o Szopenie jak to robili kandydaci podczas debaty na UW.

Dla mnie prezydentem powinien być albo Rysiu Kalisz albo jeszcze raz Aleksander Kwaśniewski.

Pozdrawiam

Oi! Oi! Oi! Horrorshow! Baw się dobrze albo giń!

Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2010 14:36 przez Sadixx.

margy

Użytkownik

1  

ja jestem przeciwko pisowi!!!!!
    wybaczcie sam fakt ,że on nie ma żony !!!
    Pierwsza dama przecina wstęgi musi się dobrze prezentować jest ostoją ociepla wizerunek a tu co on tego cholernego kota ze sobą weźmie?!
    Czy kochanke jedną drugą?
    Jak polska będzie wyglądała jak sam stary brzydki mały facet będzie ją prezentował ?
    Toż to śmieszne.
    Będą się z nas śmiać,że ksero po śmierci o której chcecmy zapomnieć robimy.;/
    Nie stanowcze nie.
    Kaczyński sie nie nadaje.
    Możecie mnie powiesić, a zdania nie zmienie.
    PO-zdrawiam.

Sadixx

Inżynier Logistyki

2  

Ja jestem przeciwko całemu PO-PiSowi jaki robia politycy Smile

Margy pierwsza dama musi się dobrze prezentować, ostoja ciepła wizerunek.

Według mnie, to ciężko będzie z prezencja na arenie międzynarodowej ^^ ( oczywiście to tylko moje zdanie).

Co do kotów ;]

Margy...nie rób z Komorowskiego jakiegoś Adonisa, 3 lata młodszy od Kaczyńskiego, może jest wyższy, ale z Komorowskiego taki pimpek, dziadek mróz, aczkolwiek zdumiewa mnie jego gra aktorska ;]

Cytat:
    Będą się z nas śmiać,że ksero po śmierci o której chcecmy zapomnieć robimy.;/

A Niech się śmieja, jeżeli ktoś lubi drwić z czyjejś śmierci to świadczy tylko o nim samym.

Komorowski i Kaczyński się nie nadają.

Jak juz pisałem mając do wyboru krzykliwego kurdupla albo papcia "zrobie to co mi powiedza znajomi z partii", wybiore tego pierwszego.

Nie może być tak, że jedno ugrupowanie będzie sprawowało w Polsce władze calkowita.

Margy zdanie szanuje i nie powiesze, w polityce jak w muzyce, kazdy slucha tego co mu odpowiada najbardziej. Smile

Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2010 14:38 przez Sadixx.

Atletka

Użytkownik

0  

Cytat:
    Kaczyński wszystkie swoje siły i zdrowie gotów jest poświęcić dla Polski i Polaków ( jest to tym bardziej słuszne , że z uwagi na to że nie ma swojej rodziny priorytetem dla niego są wszyscy Polacy i o to będzie dbał)...

Jakoś to ominięcie słowa "Polacy" w jego spotach reklamowych badzo mnie uderzyło. Ja jestem pod tym względem wredna czasem, bo jak się uczepię jakiegoś szczegółu to jak amstaff - nie popuszczę.

Co do odpowiedzi Adama: Korwin niestety nie ma samych dobrych pomysłów i myślę, że narobiłby jeszcze większego bajzlu niż np. Komorowski, który będzie bardzo....hm...pokojowo nastawiony do wszystkiego co się rusza (wybaczcie, ale takie sprawia dla mnie wrażenie). Z drugiej strony przyznam Ci ABSOLUTNĄ RACJĘ: w końcu znalazł się odłam, który zagłosował na kogoś innego niż jakiś głównych przedstawicieli, jednych i tych samych. W końcu chyba ten gość lepszy niż Lepper ...Smile

Daję z siebie wszystko i trzymam się własnej definicji sukcesu Smile

Adam

Użytkownik

0  

Nie jestem fanatykiem Mikke, w paru kwestiach, o których on mówi bardzo radykalnie i zdecydowanie mam mieszane uczucia, ale jednak dla mnie mówi on najrozsądniej ze wszystkich liczących się polityków. A przynajmniej jedyny, który chce naprawdę szanować wolność człowieka do podejmowania decyzji, a nie zaprzęgać do wszystkich dziedzin życia państwo i urzędników Smile No i pytanie czy da się narobić dużo większego bajzlu niż jest obecnie Smile A "pokojowy" Komorowski to niestety gwarancja tego, że dalej będziemy wykorzystywani jak służący przez USA czy Rosje, a z drugiej strony nie potrafiący powiedzieć swoich racji głośno w UE.

margy

Użytkownik

1  

Sadixx ale nie wyskakuj mi ze złymi zdjęciami tych ludzi z grila.
    Oni ją zrobią.
    Będzie miała stylistów i kosmetyczki.
    Ubierasz sie na grila w garniak ?;/
    Ja tez nie jestem fanatyczką komorowskiego ale z dwojga złego lepiej w tę stronę.

Sadixx

Inżynier Logistyki

2  

To prosze nie z grilla ;> (chociaz to wczesniejsze i tak jest ze spaceru Państwa Komorowskich Big Grin)

Chyba juz nawet po odwiedzinach kosmetyczki ^^

Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-06-2010 09:12 przez Sadixx.

Listopad, Grudzień- miesiące obdarowywania grono rodzinne i znajomych. Zobacz nasz sklep z upominkami.

Skocz do:

Kontakt | Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach | Wróć do góry | Wróć do zawartości | Archiwum | RSS