Polecamy
Ostatnie tematy
-
UWAGA! GIS - Idrisi - kor...
Ostatni post przez: ann.blblbl
Dzisiaj 12:17
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 4 -
Grupa gc01 i gw01
Ostatni post przez: pina6
07-02-2012 20:57
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 292 -
Weź udział w inter-AKCJAC...
Ostatni post przez: inter-AKCJE
07-02-2012 11:37
» Wyświetleń: 338 -
SCENA ARTYSTYCZNA ROE
Ostatni post przez: ROEKatowice
06-02-2012 11:52
» Wyświetleń: 300 -
Przeniesienie z innej ucz...
Ostatni post przez: beth007
04-02-2012 22:20
» Wyświetleń: 403 -
logistka i zarzadanie - s...
Ostatni post przez: abcabc
04-02-2012 17:55
» Wyświetleń: 354
Zdaniem naszych użytkowników
Najlepsze konto bankowe dla studentów- mBank eKONTO - 50% osób
-
ING Bank Śląski - 25% osób
- inteligo
Zobacz pełny ranking: Najlepsze konto bankowe dla studenta - opinie
Ranking użytkowników
- Postów/dt>
- 14
- Reputacja:
- 10
- Postów/dt>
- 386
- Reputacja:
- 4
- Postów/dt>
- 322
- Reputacja:
- 4
- Postów/dt>
- 71
- Reputacja:
- 3
- Postów/dt>
- 41
- Reputacja:
- 3
Ostatnio dołączyli
- Postów/dt>
- 0
- Reputacja:
- 0
- Postów/dt>
- 0
- Reputacja:
- 0
- Postów/dt>
- 1
- Reputacja:
- 0
- Postów/dt>
- 0
- Reputacja:
- 0
- Postów/dt>
- 0
- Reputacja:
- 0
Inne nasze serwisy
Księgarnia - powstała dzięki współpracy z księgarnią Aragon.pl. Użytkownicy naszego serwisu zakupili w naszej księgarni m.in. Przejdź do strony księgarni-
Cytat:Sadixx Twoje myślenie wymaga troszkę skorygowania np.w kwestii zasług Piłsudskiego dla Polski....nie wiem skąd czerpałeś tą wiedzę.
Skad czerpałem taka wiedze? Z książek i polskiego systemu oświaty
Oczywiście że nie wymaga skorygowania. Bo przedstawiłem jak ja widzę J. Piłsudskiego jego czyny i zasługi dla Polski. Dla mnie jest wzorem idealnego Polaka i patrioty. Mówił wprost to co myślał. Jasne, że ówcześni Polacy byli podzieleni co do marszałka i nic w tym nadzwyczajnego, jedni popierali Dmowskiego inni Piłsudskiego (a i oni potrafili isc miedzy soba na ustępstwa w sprawach politycznych) teraz tez tak jest..i to w kazdej dziedzinie zycia.
Btw. maya ogladalas ostatnia debate kandydatow? :>
Zarówno Komorowski jak i Kaczyński, zaczeli blyskotliwie czesto zmieniac temat niektorych wypowiedzi albo mowic "ze sprawa wymaga glebszego przemyslenia" i koniec.
O czym to świadczy? Że boją sie wypowiedzieć cokolwiek bez ustalenia ze swoimi koleszkami od pr-u
byle tylko statystyki nie spadly.
Cytat:a tak a'propos dla tych co twierdzą , że wstydzić się będą za takiego Prezydenta...proszę mi odpowiedzieć..czy wygląd Pani Merkel i Putina -ok.150 cm
Angela Merkel to Niemka, wiec tutaj sie wole nie wypowiadac ^^.
Co do Putina może i jest mały, ale jest byłym żołnierzem i bądź co bądź to twardziel. Silny charakter, poparcie wojska pozwala mu zarzadzac mocarstwem i dbac o "dobro" swojego panstwa , tylko należy podkreślić że walczy o interesy Państwa..a nie ludzi którzy tam żyja. Szkoda, że wszyscy chwalą Moskwe jaka to ona nie jest piękna a nikt nie widzi dzieci które śpi na ulicy i żebrza o pieniadze.
Takiego chcesz prezydenta?
maya wrzuć na luz trochę ;P bo po tym
Cytat:Ps. I. A zwolenników Pana Komorowskiego proszę o samodzielne myslenie i przytaczanie poważnych argumentów....bo trudno nie zauważyć,że ten co niby zgodę buduje w rzeczywistości pokazuje się nam jako butny, arogancki..zdalnie sterowany mały człowieczek ( bliski przyjaciel Palikota), a co do jego argumentu ,że potrzebuje 500 dni spokoju...to ja was pytam ..co niby przez te 500 dni ma zamiar zrobić?..chyba tylko siedzieć cicho i przylaskiwać decyzjom Tuska...tylko jak to się bedzie miało do tych obietnic , które składa wyborcom,że to niby tyle ma zamiar zrobić..przemyslcie to sobie....na koniec odpowiedzcie sobie na pytanie..czy poziom inteligencji Pana Komorowskiego jest na pewno na odpowiednim poziomie...czy słynne wpadki to tylko przejęzyczenia..a nie brak podstawowych wiadomości z wielu dziedzin życia....a "granie" wątkiem Afganistanu ( i niepotrzebne ofiary naszych żołnierzy) też do was nie przemawiają...jakie macie kontrargumenty..ale nie te wyświechtane dyżurne jeszcze z czasów poprzedniego Prezydenta..tylko poważne ...na poziomie studentów AE...czekam...
Kontrargumenty mogą być w identycznym stylu w jakim Ty przedstawiłaś swoje o Komorowskim tudzież Kaczyński: marionetka, populista skladajacy obietnice bez pokrycia, arogancki kurdupel czy debil <- a w takim stylu polityke prezentuje tylko jedna osoba na scenie politycznej ( nie powiem kto!
)
Strach się bać
Normalnie strach się bać
Nie ma jak
Przed demokracją zwiać
~Lady Punk- Strach się bać
Piękna piosenka, a jaka życiowa

Oi! Oi! Oi! Horrorshow! Baw się dobrze albo giń!Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-06-2010 21:57 przez Sadixx.
28-06-2010 21:43 Zacytuj | -
Cytat:Putina -ok.150 cm
Debatujcie i spierajcie się, ale litości, nie wprowadzajcie ludzi w błąd jakimiś bajecznymi faktami
Putin ma ok 170 cm wzrostu, sporo więcej od Miedwiediewa
28-06-2010 23:49 Zacytuj | -
PIłsudzki był sku**ynem ;]
sadix proponuje wiecej poczytac i troche poszukać
w naszych ksiązkach pisząo nim same ohy i ahy tak jak o hitlerze same złe rzeczy ;]
ps. tak odnośnie hitlera którego zawsze podziwiałam proponuje ci obejrzeć upadek ;]
jest to film o hitlerze z perspektywy niemców... polecamTen post był ostatnio modyfikowany: 29-06-2010 08:00 przez margy.
29-06-2010 07:59 Zacytuj | -
No i niestety nie doczekałam się poważnych argumentów na temat swoich poglądów o które prosiłam w poprzednim moim poście..tak jak już wcześniej zauważyłam jedynie Sadixx potrafi mniej lub bardziej skutecznie przytaczać jakieś argumenty.... niestety z niektórymi pozostałymi nie ma już sensu dalej dyskutować, gdyż bardzo obniżają poziom dyskusji....nie powiem ,że nie stanowi to dla mnie zawodu, bo czegoś więcej spodziewałam się po studentach naszej uczelni..widocznie medialne"pranie mózgów" i w tym środowisku zrobiło już swoje
(((((((((
Ps. Udanej sesji
)))
29-06-2010 08:44 Zacytuj | -
Cytat:PIłsudzki był sku**ynem ;]
No comment...faktycznie lepiej zamknąć ten temat bo bo po co się później wstydzić za wypowiedzi. Żołądek się przewraca jak się takie coś czyta...Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-06-2010 08:57 przez Adam.
29-06-2010 08:55 Zacytuj | -
Cytat:PIłsudzki był sku**ynem ;]
sadix proponuje wiecej poczytac i troche poszukać
Zaczynając od tego że żałosny tekst...o.O
To wlasnie Tobie proponuje troche poczytac, tym bardziej jeżeli porównujesz człowieka który robił wszystko co mógł by odzyskać niepodległość Polski (i do tego doprowadził) , z nazista i ludobojca.
Cytat:w naszych ksiązkach pisząo nim same ohy i ahy tak jak o hitlerze same złe rzeczy
No i o czymś to świadczy, kim był dla Polaków. Co do Hitlera się nie wypowiadam bo użyłbym za dużo przekleństw.
Powiedz mi jeszcze margy co wq Ciebie Piłsudski zrobił tak złego?

Oi! Oi! Oi! Horrorshow! Baw się dobrze albo giń!Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-06-2010 09:25 przez Sadixx.
29-06-2010 09:24 Zacytuj | -
Zróbcie nowy temat o Piłsudskim i tam podyskutujcie

@maya te argumenty margy, catherin i innych nie są wcale mniej poważne od tego:
maya napisał(a):*Jesteś zwolennikiem całkowicie nieodpłatnych studiów, bez względu na liczbę kierunków?
*Chcesz zoptymalizowanej pomocy materialnej i równego dostępu do edukacji, bez względu na status materialny Twojej rodziny?
*Jesteś za przywróceniem 49% ulgi na przejazdy środkami zbiorowego transportu?
*Żądasz podniesienia standardów życia w domach studenckich?
*Chcesz powszechnego, współfinansowanego przez państwo dostępu do internetu i ulg na zakup sprzętu komputerowego dla uczących się?
*Pragniesz ułatwień w dostępie do kredytów studenckich i rzetelnego systemu stypendiów za postępy w nauce?
*Uważasz, że niezbędna jest reforma edukacji wyższej, poprzedzona debatą ze środowiskami studenckimi?
*Pragniesz życia w Polsce nowoczesnej, sprawiedliwej i silnej, a jednocześnie opartej na poszanowaniu wartości i godności każdego człowieka?
*Za granicę chciałbyś wyjeżdżać w celach rekreacyjnych, naukowych i rozwojowych, a nie z konieczności i braku perspektyw?
*Liczysz na możliwość otwarcia własnego biznesu, bez obaw przed barierami biurokratycznymi i niemożnością otrzymania preferencyjnych kredytów i dotacji?
*Pragniesz w przyszłości założyć rodzinę i żyć w państwie, które będzie dla Ciebie przyjazne i upora się z wyniszczającymi patologiami?
*Chcesz poszanowania własnej wolności i prawa wyboru, bez ingerowania w Twoje poglądy i bez dyktowania Ci jak masz myśleć, jak postępować, jak żyć?
*Masz dość kompleksu niższości i chcesz wreszcie być dumny ze Swojej Ojczyzny?
NIE DAJ SIĘ ZWIEŚĆ PO RAZ KOLEJNY!
TWOIM KANDYDATEM NA PREZYDENTA JEST JAROSŁAW KACZYŃSKI
;]29-06-2010 10:18 Zacytuj | -
Piłsudzki to tylko nazwisko człowiek legenda nic nie robiący.
ZA niego robili inni a on zbierał kwiaty.
Ja też kiedyś tak jak ty myśłam,że jest świetny inteligentny ,że niósł pomoc horo i ble ble ble a prawda jest taka że:
Pilsudki przez cala I wojne swiatowa obijał sie i siedzial grajac w karty z Niemcami kiedy Dmowski szalal na wszytskich frontach
Pamietajmy ze Pilsudki przed wojna byl zbojem, kiedy Dmowski byl praworzadnym obywatelem i poddanym Imperatora
Gdyby nie Dmowski (Pilsudski zaistnaii dzieki slynnemu listowi Dmowskiego do niego zaczynajacy sie od slow Kochany Panie Jozefie powierzajac mu role Naczelnika Panstwa) Ententa w Wersalu oddalaby cala Polske po Morze Czarne Niemcom. Alzacje, Lotaryngie i Maroko na dodatek.
Kiedy Pilsudskiemu nie udal sie demontarz Armii Polskiej prowadzony juz od 1918 to uciekl w decydujacym momecie z Warszawy. Cale szczescie byla Matka Boska.
Pilsudki nie pomogl w 1919 pokonac bolszewikow bialogwardzistom choc reprezentowali legalna wladze na terenie zaboru rosyjskiego i jego psim obowiazkiem bylo sie im podporzadkowac i tak jak zalecali na wyzwolonych terenach wywieszac czarne dwuglowe orly.
Koniec tematu Sadix, myśl sobie o piłsudzkim jak o wałęsie, ale to bez sensu teraz przywoływac historie Polski bo rozmawiasz z niewłasciwą osobą.
NIE przepadam za Polską nie ejstem fanatyczną patriotką jest we mnie 0,0000000000001% poczucia dumy z PL
Nigdy sie tym nie chwaliłam i chwalić nie będę POlska jest dla mnie tylko i ąz domem i tylko za to co moje czuje sie odpowiedzialna, reszta mnie nie obchodzi.
Chyba jestes jakimś społecznikiem który mógłby walczyć za polske i za nią zginąć ja nie.
Ja co najwyżej moge oddać szpik kostny potrzebującym dzieciom bo to ludzie są wazni a nie miejsce Polska Afryka Nowy Jork czy Uzbekistan to dla mnie to samo.29-06-2010 10:24 Zacytuj | -

Cytat:Piłsudzki to tylko nazwisko człowiek legenda nic nie robiący.
Piłsudski człowiek nic nie robiący?! I to mnie mówisz żebym o nim poczytał?
Piłusdski może i był zbójem w młodości ale w dobrym tego słowa znaczeniu
(taki polski Robin Hood) sabotażował rosyjskie pociagi, działał w konspiracji, zorganizował bojówki PPS, związek walki czynnej, który odrazu chciał odzyskać swój kraj. Był najwybitnieszym polskim taktykiem ( przykład banalny, ale sprawdź choćby bitwe warszawska )
Roman Dmowski był przykładnym obywatelem? Nacjonalistą i antysemitą który całował Rosje po pośladkach i liczył na ustepstwa w stosunku do Polski i stopniowe oddanie granic (ruski wicekrol, wojsko, skarb pod kontrola Rosji) nie wspominając juz o tym ze razem z innymi eNDekami robil wszystko by oczernic Pilsudskiego a podczas rewolucji w 1905 ND wspierało ruskich w walce z Polskimi robotnikami ( trzeba przecież być przykładnymi obywatelami )
Cytat:Pilsudski zaistnial dzieki slynnemu listowi Dmowskiego
A ja myslalem ze dzieki swojemu listowi
Cytat:"Jest w naszej ojczyźnie kilka osób, od których zależy los tego narodu i państwa. Jednym z nich jest pan. Jednym z nich jestem ja. I choć mamy zupełnie inne poglądy społeczne i doświadczenia polityczne, bądźmy w tym momencie razem, stwórzmy jedną armię, jedną administrację. Nie może być armii Hallera, Dmowskiego i armii legionistów Piłsudskiego, bo się wzajemnie pozabijamy z korzyścią dla wrogów Polski".
Gdy Piłsudski został naczelnikiem państwa odrazu ogłosił powstanie Niepodległej Polski (został naczelnikiem nie dzięki Dmowskiemu..tylko dzięki sejmowi.. po zwołaniu sejmu, Piłsudski oddał mu władze a sam sejm wybrał go ponownie naczelnikiem)
Cytat:Pilsudki nie pomogl w 1919 pokonac bolszewikow bialogwardzistom choc reprezentowali legalna wladze na terenie zaboru rosyjskiego i jego psim obowiazkiem bylo sie im podporzadkowac i tak jak zalecali na wyzwolonych terenach wywieszac czarne dwuglowe orly.
Wiesz czemu im nie pomógł? Bo nie chcieli uznać niedpodleglości Polski.
Czemu miał pomagać komuś, kto nie uznaje jego państwa a co więcej dązy do jego anihilacji?
Nie mówie że Dmowski nie zrobił nic dobrego ale Józef Piłsudski był, przynajmniej dla mnie, postacią o dużo większym zaangażowaniu i znaczeniu dla Polski.
No ja akurat Polske kocham i nie wyobrażam sobie życia gdzie indziej, może jestem naiwny i głupi ale cóż
Też nie uważam sie za fanatycznego patriote, ale zawsze gdy ogladam czy czytam o jakis wielkich bitwach Polskich i historycznych wydarzeniach, przechodzą mnie tak jakby dreszcze, podejrzewam ze gdyby tylko byla potrzeba walki za kraj to nawet zwykli ludzie sami zglaszaliby sie do sluzby ku chwale Polski.
Dobra to koniec o polityce
W tym kraju są zasady
Ten kraj ma to w zwyczaju
Równo ścinać wszystkie głowy wystające zza połowy
Mam fatalne maniery
Koszmarne mam zwyczaje
Lecz kiedy grają tego kraju hymn
Ciągle jeszcze mi staje
~Marchew w Butonierce

Oi! Oi! Oi! Horrorshow! Baw się dobrze albo giń!Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-06-2010 12:25 przez Sadixx.
29-06-2010 12:24 Zacytuj | -
Margy nie wiem co Ty czytałaś, ale radze sprawdzać pewne informacje w kilku źródłach bo straszliwe przeinaczasz prawdę. Myśl sobie o Marszałku co Ci się żywnie podoba, ale mówiąc że był człowiekiem nic nie robiącym i nie zasługującym na swoją legendę zwyczajnie przeczysz faktom
29-06-2010 16:32 Zacytuj |
Listopad, Grudzień- miesiące obdarowywania grono rodzinne i znajomych. Zobacz nasz sklep z upominkami.
Elektronika
Aparaty fotograficzne
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc